Hoppa till huvudinnehåll

Grönsaksgryta med svamp och örter

En grönsaksgryta som för smak från Bretagne av körvel, satay och kardemummafrön.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tvätta och ansa grönsakerna. Skär dem i tärningar så att alla blir ungefär lika stora som en vitlöksklyfta. Bryn alla grönsaker och svampen samtidigt i olivolja i en stor gjutjärnsgryta. När de börjat få lite färg krydda med salt, peppar och citron.

Tillsätt körvel, satay, kardemummafrön, en tesked curry och ett stort glas vatten.

Låt det steka med locket på i fem minuter. Ta sedan bort locket och låt det steka i ytterligare två minuter. Rör om väl och servera ljummen. Grönsakerna ska vara tillräckligt stekta men lite krispiga så att smaken kommer till sin rätt.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi