Hoppa till huvudinnehåll

Vårrullar av bovetemjöl med fyllning

En asiatiskinspirerad förrätt fylld med havets skatter och smaksatt med wasabi.

Ingredienser

Anvisningar: 
Vårrullar av bovetemjöl fyllda med krabbkött och räkor serverade med avokadokräm

Gör bovetemjölsdegen genom att vispa samman bovetemjöl, salt, vatten och olja. Sila smeten och låt den svälla några timmar. Stek pannkakan på båda sidor. Koka spindelkrabban i court bouillon. Gör samma sak med räkorna, låt dem svalna och skala dem sedan.

Skär sockerärterna och daikonrädisan i strimlor. Skär avokadorna i bitar och fräs dem lätt i olivolja. Lägg ner dem i den i förväg värmda matlagningsgrädden och tillsätt wasabi. Kör dem i mixern och låt svalna.

Bred ut noribladet ovanpå pannkakan. Lägg på sockerärterna i en rät linje, placera sedan krabbköttet och räkorna ovanpå dem. Rulla ihop allt och tryck samtidigt försiktigt ihop rullen. Stek vårrullen i olivolja tills den fått en nötbrun färg.

Uppläggning:
Vårrulle skuren på snedden, en liten quenelle avokadokräm och strimlad rädisa smaksatt med soja och pressad citron.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi