Hoppa till huvudinnehåll

Frikassé på bläckfisk med persiljesås

En smaklig och fräsch förrätt på bläckfisk smaksatt bl.a. med citronsaft.

Ingredienser

Anvisningar: 

Stek bläckfisken i smör ihop med hackad vitlök och en nypa salt.
Rensa och skär bläckfisken i tunna skivor. När bläckfisken är stekt i 4 st hackade vitlöksklyftor, tillsätt finhackad persilja och lägg upp allt på en tallrik. Avlägsna fettet från pannan, lägg i en klick smör och tillsätt citronsaften under omrörning. Häll såsen över bläckfisken.
Skala paprikorna, skär dem i tunna skivor och stek dem försiktigt i olivolja ihop med tunna vitlöksskivor från 2 st vitlöksklyftor. Krydda och servera kompotten till bläckfisken.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi