Hoppa till huvudinnehåll

Flädermarinerade jordgubbar med seg chokladsås och vaniljglass

Man skall vara försiktig med att ändra på sommarens klassiker – färska jordgubbar med vaniljglass är aldrig fel. Men en liten uppiffning skadar aldrig.

Ingredienser

Anvisningar: 

Man skall vara försiktig med att ändra på sommarens klassiker – färska jordgubbar med vaniljglass är aldrig fel. Men en liten uppiffning skadar aldrig. Det här receptet är troget originalet men tillför samtidigt något nytt och är dessutom nästan lika enkelt. En sällsynt god och krämig chokladsås som kan användas också i andra sammanhang kommer på köpet.

Flädermarinerade jordgubbar med seg chokladsås och vaniljglass

Rensa jordgubbarna, skär dem i klyftor och droppa saften över dem. Låt dem dra i kylskåp, minst en timme gärna över natten. Koka försiktigt upp smör, socker, kakao, mjöl, mjölk och sirap. Såsen skall bara koka någon minut, tills den börjar tjockna. Servera de flädermarinerade jordgubbarna med vaniljglass och rippla chokladsåsen över! Ju längre du kokar såsen desto segare blir den med fem minuter brukar vara lagom.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi