Hoppa till huvudinnehåll

Michaels amerikanska barbecue

Revbensspjäll lämpar sig utmärkt för grillning och serveras här med två såser med olika karaktär. I det här receptet är köttmängden rejält tilltagen. Då klarar man sig bra med lite färskostgrillad majs som tilltugg och marshmallows till efterrätt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Be att din butik oftare tar in revbensspjäll till köttdisken. Köttet lämpar sig utmärkt för grillning och serveras här med två såser med olika karaktär. Krämigt och syrligt med yoghurt och fruktigt och sött med mango. I det här receptet är köttmängden rejält tilltagen. Då klarar man sig bra med lite färskostgrillad majs som tilltugg och marshmallows till efterrätt.

Grillade revbensspjäll med majsGrillade revbensspjäll
Sätt revbensspjällen i en stor kastrull tillsammans med örter och lök ev. lite salt , täck med vatten. Koka på svag värme i ca. 20 minuter. Grilla revbensspjällen på inte så hög värme en bra stund ca. 20 minuter. Blanda resten av ingredienserna till en fin glaze och pensla såsen på köttet med jämna mellanrum.

Yoghurtsås
Blanchera tomaterna snabbt och filéea dem. Skär filéerna i mindre bitar. Skala och hacka löken fint. Blanda skurna tomatfiléer med hackad lök, yoghurt och chili sås. Smaka av såsen med salt och peppar.

Mangosås
Skala mangon och avlägsna kärnan. Skär chilin på längden, avlägsna kärnor och finhacka den. Lägg mangobitarna, olivoljan och chilin i en kastrull, låt det småkoka i ca 10 minuter. Smaksätt sedan med rivet skal och saft från en lime samt farinsocker. Servera med ribsen..

Basilika- och färskostbakad majs
Förkoka majskolvarna så de är lite mjuka. Rör färskosten mjuk. Skär basilikabladen i små bitar. Blanda basilikan i osten, smaka av med lite salt och peppar. Sprid ut färskosten på majskolvarna och slå in dem i folie, var för sig. Grilla dem över öppen eld så osten smälter.

Grillade marshmallows med choklad och färska jordgubbarGrillade marshmallows med choklad och färska jordgubbar

Alla som åt av detta var överens om att grillade marshmallows är godare än marshmallows naturell. Marshmallows skall bara få en kort vända via grillen och serveras sedan direkt. Annars blir dom en kletig massa som smakar ok men som är svåräten. En rolig efterrätt te.x på ett barnkalas eller när man vill samla gästerna till ett skratt runt grillen…det här är nämligen extremt kladdig och underhållande mat.

Grilla marshmallows på grillen. Lägg dem i en form, strö riven choklad över så den kan smälta lite. Servera sedan marshmallowsen med färska jordgubbar skurna i klyftor.

Se också:
» Louises sommargodis på bl.a. marshmallows

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi