Hoppa till huvudinnehåll

Rödbarb med tapenade och bovetekrutonger

Rödbarbsfiléer med tapenadefyllning, bouillabaissesås, bovetekrutonger med rödbarbslever, grönsaksröra med fleur de sel-salt och zucchinisallad med koriander. Bon appetit!

Ingredienser

Anvisningar: 

Rödbarbsfiléer med tapenadefyllning, bouillabaissesås, bovetekrutonger med rödbarbslever, grönsaksröra med fleur de sel-salt och zucchinisallad med koriander.

1. Skrapa bort fjällen från fisken, rensa den och ta bort benen (spara fiskbenen och levern).

2. Laga en bouillabaisse med fiskbenen. Bryn de finskurna grönsakerna (lök, purjolök, selleri, fänkål, vitlök, timjan och lagerblad) i olivolja och tillsätt fiskbenen och tomaterna. Späd med vitt vin och häll sedan i vatten så det täcker grönsakerna. Låt sjuda i en halvtimme. Passera allt i en sil och pressa samtidigt, för att samla upp så mycket sås som möjligt.

3. Bred ut tapenade- och senapsblandningen på en fiskfilé. Lägg sedan en annan filé ovanpå, så att tapenadesåsen hamnar mellan de två filéerna. Bind ihop fiskfiléerna med gräslöksstrån. Låt fisken sjuda i bouillabaissesåsen och tillsätt sherryvinäger. Ta upp filéerna och lägg dem åt sidan.

4. Baka bovetebrödet till krutongerna. Blanda bovetemjöl och vitt vetemjöl i en skål. Tillsätt en nypa salt och forma en grop i mjölet på bottnen av skålen. Bryn smöret, häll sedan på 75 g vatten. Häll ner allt i gropen i skålen och rör försiktigt om för att få en jämn smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner dem i smeten. Häll upp allt i en smord kakform och grädda i ugnen på 180°C i 15 minuter. Stjälp upp kakan och lägg den åt sidan så länge.

5. Skär upp fyra skivor från bovetebrödet, rosta dem och bred sedan ut fisklevern på dem. Bre ut grönsaksröran med fleur de sel-salt ovanpå (tärnad rättika, broccoli och rostade nötter kryddade med salt, peppar och olivolja).

6. Häll saffransolja över bouillabaissesåsen och lägg upp på tallriken.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet