Hoppa till huvudinnehåll

Pocherade päron i glöggsås, rispudding med vaniljsmak

Den här pärondesserten för visserligen tankarna till julen, men smakar lika bra året runt!

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka upp mjölken med ½ vaniljstång, 100 g socker och en nypa salt.
När det börjat koka, tillsätt risgrynen (som sköljts i kallt vatten). Grädda i ugnen i 45 minuter på 180 grader.

Vispa ihop äggulorna med 50 socker och ställ in smeten i kylskåpet.
Blanda med hjälp av en stekspade ner äggulorna bland de kokta risgrynen, när de gräddat klart i ugnen. Låt rispuddingen svalna lite och forma den till en cirkel (10 cm i diameter och 1, 5 cm tjock) på tallrikens botten.

Skala och kärna ur päronen med hjälp av en urkärnare. Lägg ner dem i en blandning av kallt rödvin och 500 g socker. Låt dem koka på svag värme i nästan en timme.

När de svalnat, placera päronen stående ovanpå rispuddingen. Dekorera med en kanelstång, en anissjärna och ringla till sist lite av kokspadet över päronen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi