Hoppa till huvudinnehåll

Mördegsbakelse av bovetemjöl med jordgubbar och maräng

En fantastisk efterrätt som kompletteras av en rabarberkompott. Mums!

Ingredienser

Anvisningar: 

Förbered mördegen:
Blanda ingredienserna till degen och bred ut den på aluminiumfolie eller bakplåtspapper. Placera ett ark till utanpå. Platta ut degen med kavel så att tjockleken blir 1 cm. Låt degen vila kallt.

Tillagning och uppläggning:
Forma mördegen till bakelsebottnar med hjälp av fyra plåtformar. Grädda på plåt i ugnen på hög värme i 10 minuter. Blanda hälften av jordgubbarna med 50 g florsocker och lite citronsaft. Vispa upp äggvitorna, placera dem som 4 halvklot på en plastfolie som spänts över en tallrik. Värm dem i mikrovågsugn i 5 sekunder på hög värme. Ställ dem åt sidan. Placera rabarberkompotten på bakelsebottnarna och jordgubbarna utanpå. Toppa med maräng. Ringla ut sås runt omkring.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi