Hoppa till huvudinnehåll

Stekt sjötunga med morötter och vinkokta tapesmusslor

Sjötunga kan låta aningen exotiskt med definitivt värt att prova på!

Ingredienser

Anvisningar: 

Stek de två sjötungsfiléerna i skirat smör eller på en grillplatta 3 minuter på vardera sidan. Låt dem vila varmt. Plocka bladen av de färska örterna. Blanchera dem med schalottenlök i kokande vatten i 15 sekunder, kyl av dem och låt rinna av. Mixa dem med smör för att få grönt örtsmör.

Vinkokta tapesmusslor:
Koka upp tapesmusslorna med 1 sked hackad schalottenlök, lite vitt vin och en smörklick under lock i 2 minuter så att musslorna öppnar sig. Ställ dem åt sidan.

Uppläggning och servering:
Bena ur sjötungsfiléerna och bre ut ett lager lökkompott mellan dem. Värm dem i ugnen i 1 minut. Glasera morötterna med fågelbuljong och smör. Vispa försiktigt upp örtsmöret i en kastrull ihop med kokspadet från tapesmusslorna och lite smör.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi