Hoppa till huvudinnehåll

Terrin på krabbtaska med schalottenlöksvinägrett och kronärtskockor

En smaklig och smakfull krabbrätt på äkta bretanskt manér.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka kronärtskockorna i 25 minuter och låt dem rinna av. Skala krabbtaskan och se noga efter så att inget återstår av skalet. Skala kronärtskockorna och ta bort ”skägget” från bottnarna. Skär hjärtana i ca 0,5 cm stora tärningar och blanda dem med vinägrett och schalottenlök skuren i tunna skivor. Ställ undan på en sval plats.

Blanda ihop ingredienserna till majonnäsen. Salta och peppra-

Blanda en del av majonnäsen (1 sked) med en sked vispad grädde, lite hackad gräslök och krabbkött. Den här blandningen används för att binda samman krabbköttet utan att det mjukas upp. Smaka av och krydda eventuellt lite mer.

Ta fyra runda formar (5-6 cm i diameter, 4-5 cm höga). Placera kronärtskockor skurna i jämna bitar i dem och pressa ihop. Gör på samma sätt med krabbköttet. Strö hackad gräslök över. Stjälp upp terrinen på tallriken, dekorera runt omkring med blandsallad och blomblad (rucola, ramslök, krasse, gurkört etc) enligt smak. Servera resten av majonnäsen i en såsskål för läckergommarna att njuta av.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi