Hoppa till huvudinnehåll

Fisksoppa med curry och dill

Tina inleder sin Sverigeturné från Ystad med en smaskig fisksoppa.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skär den frysta fisken i kuber. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Finhacka löken. Skiva de färska champinjonerna.

Sätt en kastrull på spisen. Fräs morötter, lök och champinjoner tillsammans med curryn i lite olja och smör. Häll på vattnet och lägg i buljongen. Sätt på lock och låt soppan sjuda tills morötterna känns mjuka.

Lägg i fisken och dillen. Smaksätt soppan med salt, vitpeppar och lite citronsaft. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter. Servera.

Tips om det blir soppa över:
Mixa allt i en mixer eller med stavmixer. Späd eventuellt med lite mer vatten. Häll upp den mixade soppan i en kastrull och värm. Smaksätt med lite mer salt och peppar om så önskas. Servera soppan med en klick crème fraiche och brödkrutonger.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi