Hoppa till huvudinnehåll

Omelett med ostronskivling, potatis och kräfttopping

Lyxa till omeletten med bland annat kräftstjärtar, svamp och spenat.

Ingredienser

Anvisningar: 

Blanda ägg, mjölk och crème fraiche i en skål. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Dela potatisarna i bitar, hacka svampen och purjolöken.

Sätt en stor stekpanna på spisen (eller flera små). Bryn potatisen, svampen och purjolöken i lite smör och olja. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll äggblandningen i stekpannan och rör i botten då och då för att sprida värmen. Låt stå på svag värme tills omeletten stelnat.

Tips: Om omeletten inte vill stelna i toppen kan du hjälpa den på traven genom att sätta den i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Topping:
Hacka kräftstjärtarna och persiljan, finhacka rödlöken. Blanda. Häll på olja och vinäger, smaksätt med salt och svartpeppar.

Blanda i den plockade spenaten. Toppa omeletten med blandningen. Servera!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi