Lyxa till omeletten med bland annat kräftstjärtar, svamp och spenat.
Ingredienser
- 1 st strutsägg- eller 25 st hönsägg
- 2 deciliter (dl) mjölk
- 2 deciliter (dl) crème fraîche
- 10 st potatis- kokta
- 200 gram (g) ostronskivling
- 1 st purjolök
- 2.5 deciliter (dl) havskräftstjärtar
- 1 deciliter (dl) persilja
- 1 st rödlök
- 2 matsked (msk) rypsolja
- 1 matsked (msk) balsamicovinäger
- 1 liter (l) spenat- färsk
Blanda ägg, mjölk och crème fraiche i en skål. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Dela potatisarna i bitar, hacka svampen och purjolöken.
Sätt en stor stekpanna på spisen (eller flera små). Bryn potatisen, svampen och purjolöken i lite smör och olja. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll äggblandningen i stekpannan och rör i botten då och då för att sprida värmen. Låt stå på svag värme tills omeletten stelnat.
Tips: Om omeletten inte vill stelna i toppen kan du hjälpa den på traven genom att sätta den i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Topping:
Hacka kräftstjärtarna och persiljan, finhacka rödlöken. Blanda. Häll på olja och vinäger, smaksätt med salt och svartpeppar.
Blanda i den plockade spenaten. Toppa omeletten med blandningen. Servera!