Hoppa till huvudinnehåll

Flamstekt lövbiff med söt vitlöksglaze och grillbakad potatis

Flamstekt lövbiff med grillpotatis.
Flamstekt lövbiff med grillpotatis. Flamstekt lövbiff med grillpotatis. Bild: YLE/Strömsö flamstekt

Kyliga höstkvällar är som gjorda för utomhuskockande. Det här experimentet visade sig dessutom vara väldigt lyckat och enkelt – ett koncept för s.k. social matlagning.

Ingredienser

Anvisningar: 

Kyliga höstkvällar är som gjorda för utomhuskockande. Det här experimentet visade sig dessutom vara väldigt lyckat och enkelt – ett koncept för s.k. social matlagning. Alltså föreslår vi följande för en lyckad kväll.

1. Goda vänner och en värmande brasa
2. Lämpligt antal biffar, plankor, spikar och hammare
3. Spika, grilla,skära blanda
4. Avnjut hela måltiden serverad på en planka

Flamstekt lövbiff
Skär ut biffar och banka dem till lövbiffar, inte för tunna . Spika upp lövbiffen på en bräda. Flamstek köttet. Ta sedan bort det och pensla söt vitlöksglaze på.

Vitlöksglaze
Blanda alla ingredienser och mixa till en glaze.

Grillbakad potatis
Lägg potatisen i små foliepaket och lägg dem på elden. När potatisen är riktigt varm, ta bort paketen. Öppna dem, klicka i lite smör eller örtsås.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi