Hoppa till huvudinnehåll

Grissini

Hemmagjorda grissinin som serveras med färskost och kallrökt lax. Passar utmärkt till Tinas Räksoppa.

Ingredienser

Anvisningar: 

Lös upp jästen i vattnet. Rör i hälften av vetemjölet. Blanda i saltet och oljan. Rör ner resten av mjölet och blanda till en lös degkonsistens. Låt degen jäsa i ca 20 minuter till dubbel storlek.

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela degen i två delar. Kavla ut tills den är ca 1/2-1 cm tjock. Använd rikligt med mjöl vid kavling så att inte degen fastnar. Pensla med vatten, strö över saltet och vallmofröna. Skär i 1 cm breda remsor. Skruva degremsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa i ytterligare 10 minuter. Baka i ugnen i ca 20 minuter, tills de är gyllenbruna.

Om bröden inte blir helt spröda kan man eftertorka dem i ugnen. Stäng av värmen och öppna luckan så torkar de snabbt.

Till servering:
Ta lite färskost på varje grissini och rulla en laxskiva runt. Servera!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi