Hoppa till huvudinnehåll

Kryddig korvgryta med gröna linser

I kokböcker för billig mat brukar korvgrytorna inta en central plats. Här Michaels variant med styrka och sting.

Ingredienser

Anvisningar: 

I kokböcker för billig mat brukar korvgrytorna inta en central plats. Här Michaels variant med styrka och sting.

Koka linserna i lättsaltat vatten ca 30 minuter. Skala och hacka löken, avlägsna kärnhuset från paprikorna och skär dem i större bitar.

Fräs löken i oljan och tillsätt sedan paprikabitarna och tomatkross, låt puttra. Skär korven i mindre bitar och stek den i lite smör. Hotta upp den med lite tabasco, vitlök, cayennepeppar samt salt och svartpeppar.

Blanda korven, linserna och tomatkoket. Smaka av med salt och peppar. Servera avrunnen grekisk yoghurt till denna kryddiga korvgryta.

En helt rätt rätt enligt GI-dieten!!!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi