Hoppa till huvudinnehåll

Grönkålssoppa med frikadeller

Som tisdagsrätt i Tinas veckomeny bjuder hon på denna enkla och goda grönkålssoppa. Serveras gärna med bröd.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tina grönkålen. Smält smöret i en stor kastrull. Fräs finhackad gul lök och muskoten i smör. Lägg i grönkålen och fräs ytterligare ett par minuter. Pudra över mjölet.

Häll i vatten och smula i buljongtärningen. Låt koka i 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite mer muskot.

Ta ut färsen från receptet Cevapcici ur kylen, blanda i den finhackade löken. Forma färsen till små köttbullar och sänk ner dem i soppan. Låt soppan småsjuda i ca 10 minuter.

Servera gärna soppan med en bit bröd.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi