Hoppa till huvudinnehåll

Kyckling med tomatris och yoghurt

På torsdagen står det kyckling på Tinas veckomeny. Yoghurten ger rätten en mild och len smak.

Ingredienser

Anvisningar: 

Salta och peppra kycklingen, bryn i smör och lite olja.

Skala och skär morötterna i mynt och löken i klyftor. Smält smör och olja i en riktigt stor kastrull. Fräs lök, morötter och timjan i smör och olja. Blanda i riset och fräs i ytterligare 5 minuter. Att bryna riset innan det kokas ger det en fylligare smak.

Häll på vattnet, de krossade tomaterna och buljongtärningen. Lägg kycklingen i grytan och sätt på locket. Låt småsjuda på medelvärme i ca 30-40 minuter. Rör lite då och då, så att riset inte bränner.

Smaka riset efter 20 minuter och stick i kycklingen för att se om den är färdig. Om det kokar torrt i kastrullen, tillsätt mer vatten i omgångar tills du känner att riset är färdigt. Smaksätt med salt och peppar.

Servera i djupa tallrikar med en klick yoghurt och lite riven parmesan på toppen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi