Hoppa till huvudinnehåll

Ugnsbakad spätta med blomkål, svamp och rosmarin

Rödspätta
Rödspätta Rödspätta Bild: Yle/Public domain pleuronectes platessa

Fisk måste man äta, och på onsdagen på Tinas veckomeny står spättan i huvudrollen!

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 200 grader.
Tina fisken om den är fryst. Lägg filéerna på en tallrik, pressa över citronsaften, salta och peppra.

Plocka blomkålen i stora buketter, skiva svampen grovt. Bryn blomkål, svamp och rosmarin i lite smör och olja. Häll på vatten, buljongtärning och crème fraiche. Låt småkoka i ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Häll blandningen i en passande ugnsfast form. Lägg fisken över grönsakerna och baka i ugnen i 15 minuter. Grovhacka dillen och strö över gratängen innan servering.
Servera med ris eller kokt potatis.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi