Hoppa till huvudinnehåll

Ananas- och bananpaj med kardemumma

Kombinationen av ananas och banan kan kännas lite suspekt, men med Tina vid rodret är denna dessert definitivt värd att prova på!

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda alla ingredienserna till degen.
Platta ut degen i pajskalet, tryck upp det på kanterna. Använd mjöl på fingrarna så klibbar det mindre. Skär med kniv bort överflödig deg som krupit över kanten på pajformen.

Riv mandelmassan, blanda ner crème fraiche och citronskal, vispa. Knäck i ägget och rör om. Häll i citronsaften och rör om ytterligare. Blanda ner kardemumman, grovhacka mandeln och rör i.

Crème:
Skär ananasen i stora tärningar och skiva bananerna i centimetertjocka skivor. Lägg frukten i pajskalet och häll på crèmen. Peta runt lite i formen så att crèmen blandar sig med frukten.
Baka i ugnen i ca 40 minuter. Servera pajen med en klick gräddfil.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi