Hoppa till huvudinnehåll

Paj med kassler, kronärtskocka och fetaost

Tinas husvagn rullar in på Skansen och där bjuder hon bl.a. på denna smakfulla och matiga kasslerpaj.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg i pajformen. Pricka degen för att den inte ska resa sig vid gräddningen.

Fyllningen:
Skiva löken och dela blomkålshuvudet i buketter. Skär kasslern i tärningar. Dela kronärtskockorna på mitten. Bryn löken i smör och olja. Lägg i kasslern, blomkålen och kronärtskockorna. Fräs i ytterligare fem minuter. Salta och peppra.

Topping:
Blanda crème fraiche och majonnäs. Salta och peppra.
Lägg fyllningen i pajformen och bred ut toppingen ovanpå. Smula över fetaosten. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Pajskalet och toppingen ska bli gyllenbrunt.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi