Hoppa till huvudinnehåll

Strömsös smörgåstest - tre matiga smörgåsar

Strömsös smörgåstest resulterade i en solklar vinnare – bookmakern. Mättande smörgåsar brukar vara populär mat och alla smörgåsar i denna trio bör serveras med en god grönsallad.

Ingredienser

Anvisningar: 

Strömsös smörgåstest resulterade i en solklar vinnare – bookmakern. Mättande smörgåsar brukar vara populär mat och alla smörgåsar i denna trio bör serveras med en god grönsallad och tillhörande dressing. För jägaren och bookmakern gäller följande grundregel – satsa på den bästa köttbiten du får tag på annars är risken att du måste hugga tänderna i en senig sula.

Gratinerad ciabatta med getost, rostade pinjekärnor och honung:

Gratinerad ciabatta med getostSkär ciabattorna i tu. Lägg tunna skivor av getost på. Gratinera dem snabbt i ugn på 225° tills de fått lite färg. Rosta under tiden pinjekärnorna i en torr panna. Rippla lite honung över getosten, toppa med lite ruccola, rostade pinjekärnor och nymalen svartpeppar.

Jägarsmörgås:

JägarsmörgåsBörja med champinjon- stuvningen. Stek champinjon- skivorna i lite smör tills de är gyllenbruna, lägg i löken och låt fräsa lite till. Pudra på mjölet och slå på grädde och mjölk. Låt stuvningen koka tills den har rätt konsistens, smaka av den med salt och peppar.
Stek lövbiffarna i lite smör, salta och peppra. Rosta brödskivorna, lägg dem på var sin tallrik. Lägg de stekta lövbiffarna på och toppa med champinjonstuvningen. Peppra lite på. Servera rikligt med sallad till jägarsmörgåsarna.

Traditionell bookmaker:

Traditionell bookmakerStek filéerna i lite smör, glöm inte att salta och peppra. Rosta land- gångsbrödet i en stekpanna i lite smör. Lägg fyra brödskivor på fyra olika tallrikar. Lägg de stekta nötytterfiléerna på. Bred rikligt med pepparrot och lite senap på köttet. Toppa med landgångsbröd. Servera sallad till bookmakern.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi