Hoppa till huvudinnehåll

Fiskgratäng med fänkål, squash och hummersås

Denna rätt härstammar från Tinas fisketur. Prata om havets skatter ..

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen.
Strimla och bryn baconet. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs lök och bacon. Skala och skär squashen i ca 2 cm stora bitar. Skiva fänkålen, skala och strimla vitlöken tunt. Fräs grönsakerna tillsammans med baconet och löken. Salta och peppra.

Sås:
Hacka och blanda ner dillen i soppan. Smaksätt med salt och peppar. Späd med lite vatten eller mjölk om soppan känns tjock. Lägg grönsakerna i botten på en ugnsfast form. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, pressa över citron. Salta och peppra. Häll soppan över fisken och grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera gratängen med pressad potatis.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi