Hoppa till huvudinnehåll

Strömmingslåda med curry och kapris

Tina Nordström
Tina Nordström Bild: Andreas Lundberg Tina Nordström,kockar,kock,mat,Matprogram,matlagningsprogram

Tina beger sig ut och fiska och tillreder smaskig variant på strömmingslådan som blir något lite extra med smakerna av curry och kapris.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 180 grader.
Smöra en ugnsfast form. Klipp eller dra av ryggfenan på strömmingen om det inte redan är gjort. Salta filéerna. Rulla fisken med köttet inåt och lägg dem tätt i formen.

Blanda majonnäs (se nedan) med mjölk, kapris, curry och rivet apelsinskal i en skål. Skär purjolöken tunt och blanda i. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över fisken. Hacka och strö över persiljan. Baka i ugnen i 30-35 minuter. Servera varm med pressad potatis eller kall på t ex julbordet.

Majonnäs:
Vispa äggulorna, vinägern och senapen. Vispa droppvis ner oljan, sedan lite mer i taget. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi