Hoppa till huvudinnehåll

Het tomatpasta med räkor och musslor

Pasta marinara 10 minuti – Michaels alternativ när man vill servera god vardagsmat och det skall gå snabbt. Och hör och häpna inget grädde så långt ögat kan nå – trots att Michael står för receptet.

Ingredienser

Anvisningar: 

Pasta marinara 10 minuti – Michaels alternativ när man vill servera god vardagsmat och det skall gå snabbt. Även om konserver normalt inte hör till Michaels skafferi så tycker han att det är praktiskt att ha ett litet förråd hemma för alla eventualiteter. Och hör och häpna inget grädde så långt ögat kan nå – trots att Michael står för receptet.

Häll av spadet från musslorna och räkorna. Fräs lök, vitlök, chili, olja och tomatpuré. Tillsätt burken med krossade tomater och låt allt puttra ca fem minuter. Koka under tiden pastan. Smaka av tomatsåsen med lite socker, salt och peppar. Innan servering, blanda i musslorna, räkorna och den hackade persiljan i tomatsåsen och drag av kastrullen från värmen. Servera gärna lite gott vitlöksbröd till den heta tomatpastan med musslor och räkor.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi