Hoppa till huvudinnehåll

Fänkål och oliver i rödvinssås

Här är den perfekta såsen att bjuda på nyårsbuffén med Tinas oxfilé. Såsen går bra att tillreda någon timme innan den serveras.

Ingredienser

Anvisningar: 

Den här rätten går bra att förbereda någon timma innan den skall serveras.

Skär fänkålen tunt och hacka löken fint. Fräs fänkål och lök i lite smör och olja. Blanda ner oliverna och de hela tomaterna. Låt bryna en stund.

Strö över sockret. Häll på vinet, vattnet och lägg i köttbuljongtärningen. Låt det hela koka ner i ca 10 minuter. Red med 1/2 msk Maizena utrört i lite vatten. Rör ner 2 msk smör. Smaksätt med salt och vitpeppar.

Servera till svampspäckad oxfilé med pommes Anna (se receptet till höger).

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi