Hoppa till huvudinnehåll

Semifreddo med punsch och varm kolasås

Som efterätt till sin nyårsbuffé bjuder Tina på en rätt som både låter gott, ser god ut och smakar gott; Semifreddo varsågoda!

Ingredienser

Anvisningar: 

Den här rätten går bra att förbereda dagen innan den skall serveras.

Dagen innan
Krossa marängerna grovt och blanda med ricottaost, mascarponeost, florsocker, punsch samt rivet apelsinskal och -saft. Rör försiktigt, så inte osten får en för lös konsistens.

Lägg i portionsformar och jämna till ytan. Ställ in i frysen dagen innan, eller i minst 2-3 timmar.

Serveringsdagen
Ta ut semifreddon ur frysen och ställ i kylen i ca 10-15 minuter innan servering. Blanda alla ingredienserna till kolasåsen i en kastrull, koka i ca 15 minuter. Såsen ska få en seg och rinnig konsistens.

Skala och kärna ur ananasen. Skiva den tunt. Lägg 5-6 skivor ananas omlott på varje assiett.

Stjälp upp en semifreddo på varje tallrik. Doppa formarna i lite varmt vatten så lossnar de lättare. Lägg en ananasskiva på toppen och avsluta med att slå över lite av den varma kolasåsen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi