Hoppa till huvudinnehåll

Köttfärslimpa med kantareller och senapsstuvad potatis

Tine besöker en cirkus och tillreder hederlig husmanskost för att mätta hungriga magar. Som huvudrätt en ljuvlig köttfärslimpa.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 175 grader
Skär svampen i mindre bitar, finhacka löken. Fräs svamp och hälften av löken i smör. Salta och peppra. Ta av från plattan och blanda ner grovhackad persilja. Skär bort kanterna på brödet. Mixa brödet med mjölk och ägg, rör om tills det blir mjukt. Blanda ner färsen och resten av den hackade löken, salta och peppra.

Forma köttfärsen till en "limpa" på en smord plåt eller ugnsfast form. Gör en skåra i limpan och lägg i svampblandningen. Nyp igen limpan så att svampen täcks. Lägg baconskivorna tvärsöver. Peta in ändarna under köttfärslimpan för att få den att hålla ihop.

Grädda i ugnen i 40-45 minuter. Köttfärslimpan är färdig när vätskan den släpper ifrån sig är klar.

Senapsstuvad potatis:
Koka potatisen. Smält smöret i en kastrull, blanda i lök och grönpeppar. Pudra i mjölet. Häll i mjölken och vispa tills du får en slät sås. Späd eventuellt med mer mjölk om du tycker såsen blir för tjock. Låt koka i ett par minuter så att mjölsmaken försvinner. Rör ner senapen, smaksätt med salt och vitpeppar. Dela potatisarna i mindre bitar och blanda ner i stuvningen. Rör ner syltlöken.
Skär 2 cm tjocka skivor av köttfärslimpan och servera med potatisstuvningen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi