Hoppa till huvudinnehåll

Kycklingbröst med brieost och thaimorötter

En färggrann och aningen lättare kycklingrätt à la Tina.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 180 grader.
Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Salta och peppra. Fyll fickan med en skiva brieost, lägg i ett par kvistar timjan. Linda 2-3 skivor bacon runt varje filé. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.

Thaimorötter:
Skala och skär morötterna i ca 2 cm tjocka bitar, skiva löken. Fräs morötter, lök och currypasta i lite smör och olja.

Häll på kokosmjölken. Om den är för tjock, späd med lite vatten. Koka under lock tills morötterna är mjuka. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Blanda i koriandern precis innan servering.

Ta ut kycklingen och skär i skivor diagonalt, servera i djup tallrik med thaimorötterna och det fyllda brödet.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi