Hoppa till huvudinnehåll

Vitlöksgratinerade blåmusslor

Ett relativt lätt koncept för en festlig middag serveras här. Lite mer jobb blir det om man använder färska musslor i varmrätten men vill man komma lättare undan kan man använda musslor på burk.

Ingredienser

Anvisningar: 

Ett relativt lätt koncept för en festlig middag serveras här. Lite mer jobb blir det om man använder färska musslor i varmrätten men vill man komma lättare undan kan man använda musslor på burk. Då kan musslorna gratineras i en form och serveras bredvid laxen.

Vitlöksgratinerade blåmusslor:

Om du använder färska musslor koka dem först i vin. (Se Skummig musselsås) Pilla musslorna ur skalen, rensa dem. Hacka dem grovt och blanda med räkor, ströbröd, färskost, vitlök, finskuren dill, salt och peppar. Fyll halva skalen med fyllningen och gratinera dem på 250°C snabbt, tills de fått färg.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi