
Landgång
Bild: SVT / Anders Bewarp
En ordentlig kycklingrätt är en av grundpelarna för god husmanskost. Här en god curryvariant som med fördel serveras med ris, wokade grönsaker och Mango Chutney.
Ingredienser
- 4 st kycklingfilé
- 2 matsked (msk) koriander
- 2 matsked (msk) spiskummin
- 1 st lök
- 1 st äppel
- 2 klyfta vitlök
- 1 st chili- eller 1tsk
- 1 matsked (msk) currypasta
- 1 matsked (msk) mjöl
- 0.5 liter (l) buljong- kyckling eller grönsaks
- 0.5 liter (l) kokosmjölk
Anvisningar:
Dela kycklingen i lagom stora bitar. Bryn kycklingbitarna hastigt i lite olja i stekpanna. Strö över koriander, spiskummin och salt.
Sås:
Bryn löken och äpplet i lite smör i en tjockbottnas kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka upp.
Lägg i de brynta kycklingbitarna och koka sakta cirka 20 minuter. Servera med ris, wokade grönsaker och Mango Chutney.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi