Hoppa till huvudinnehåll

Fisk Piccata

Landgång
Landgång Bild: SVT / Anders Bewarp anne lundberg

Till havs är det naturligt att äta fisk. Här bjuder German på en smaskig rätt på fiskfiléer. Såväl torsk , hälleflundra som annan valfri fisk duger bra!

Ingredienser

Anvisningar: 

Salta och peppra filéerna och vänd dem i mjöl. Blanda ihop paneringssmeten, börja med ägg och blanda i två krossade vitlöksklyfor och rör sedan ner persiljan och parmesan och smaksätt med salt och peppar. Vänd de mjölade fiskfiléerna i Piccatapaneringen. Stek i olivolja några minuter på varje sida till fisken är genomstekt.

För att tillreda tomatsåsen så tar du nu och stoppar den finhackade löken i en kastrull med lite smör eller olja i botten och låter den få lite färg. Tillsätt paprikan, två st pressade vitlöksklyftor, de krossade tomaterna och tomatpurén. Pressa saften ur limefrukten i grytan och tillsätt salt och peppar efter smak. Låt alltsammans koka upp, koka därefter varsamt några minuter.

Servera Fisk Piccata med tomatsås, ris och gärna wokade grönsaker.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi