Hoppa till huvudinnehåll

Sjömansbiff

Landgång
Landgång Bild: SVT / Anders Bewarp anne lundberg

Sjömansbiff eller Biff 'a la Nelson är en riktig klassiker till sjöss. Det är faktiskt den första rätten som German lärde sig att tillreda!

Ingredienser

Anvisningar: 

Sjömansbiff eller Biff 'a la Nelson är en riktig klassiker till sjöss. Det är faktiskt den första rätten som German lärde sig att tillreda!

Skär köttet i stora bitar, bryn dom i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta. Skiva löken och bryn den i stekpannan. Lägg över den i grytan. Häll 5 dl öl och 5 dl vatten över köttet och löken i grytan och låt det koka i 1 timme.

Skiva potatisen och bryn den i en stekpanna så att den får färg. Lägg i potatisen i grytan och koka ytterligare 20 minuter. Blanda redningen, 2 msk mjöl och 1 dl vatten och häll i grytan. Koka upp och strö över massor av hackad persilja innan servering.

Servera med sallad, inlagd gurka och rödbetor.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi