
Landgång
Bild: SVT / Anders Bewarp
Då vinden tilltar och havet visar sin styrka, då kokar German soppa - stormsoppa!
Ingredienser
- 2 liter (l) buljong- hälften grönsak hälften kött
- 1 kilogram (kg) kött- skuret i fyrkanter
- 3 st potatis
- 1 st palsternacka
- 1 st morot
- 1 st purjolök
- 0.25 st vitkålshuvud
- 0.5 st blomkål
Anvisningar:
Koka upp köttet hastigt och häll av vattnet.
Lägg sedan ner köttet i den kokande buljongen tillsammans med halva palsternackan, halva moroten och en bit av purjolöken.
Koka i 1 timme. Lägg i resten av grönsakerna, skurna i lagom stora bitar.
Koka i 1 timme till. Krydda med salt och peppar, timjan, färsk chili eller Sambal Oelek och pressad vitlök. Strö över massor med persilja innan servering.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi