
Fartygskocken German tillreder sina favoriträtter och bland dessa har den här härliga laxfilén sin givna plats!
Ingredienser
- 600 gram (g) laxfilé
- 2 st lime
- citronpeppar
- vitpeppar
- dill- finhackad
- 0.5 st zucchini
- 0.5 st purjolök
- 1 st morot
- 1 deciliter (dl) grönsaksbuljong
- persilja
- 2 deciliter (dl) crème fraîche- Somrig creme fraiche-sås
- 1 matsked (msk) majonnäs- Somrig creme fraiche-sås
- 2 matsked (msk) dijonsenap- Somrig creme fraiche-sås
- 1 matsked (msk) honung- Somrig creme fraiche-sås
- örter- gräslök, dill eller persilja
- 0.5 deciliter (dl) vitt vin
Lägg laxfilén på ett fat med skinnsidan ner. Pressa över limesaften och strö över citronpeppar, vitpeppar och den finhackade dillen. Låt stå i kylen och dra i en halvtimme.
Stek därefter laxfilén hastigt på båda sidor men med skinnsidan ner först.
Sauterade grönsaker
Smält smör i botten på en gryta, lägg ner de strimlade grönsakerna och låt dom svettas under lock i 5 minuter. Tag av locket och häll i 1 dl grönsaksbuljong. Låt ångkoka i 5 minuter.
Strö över vitpeppar och finhackad persilja. Servera med sallad och ris eller kokt potatis.
Somrig creme fraiche-sås:
Blandas samman, smakas av med vitvin och vitpeppar. Passar till all sorts fisk.