Hoppa till huvudinnehåll

Limemarinerad laxfilé

Landgång
Landgång Bild: SVT / Anders Bewarp anne lundberg

Fartygskocken German tillreder sina favoriträtter och bland dessa har den här härliga laxfilén sin givna plats!

Ingredienser

Anvisningar: 

Lägg laxfilén på ett fat med skinnsidan ner. Pressa över limesaften och strö över citronpeppar, vitpeppar och den finhackade dillen. Låt stå i kylen och dra i en halvtimme.

Stek därefter laxfilén hastigt på båda sidor men med skinnsidan ner först.

Sauterade grönsaker

Smält smör i botten på en gryta, lägg ner de strimlade grönsakerna och låt dom svettas under lock i 5 minuter. Tag av locket och häll i 1 dl grönsaksbuljong. Låt ångkoka i 5 minuter.

Strö över vitpeppar och finhackad persilja. Servera med sallad och ris eller kokt potatis.

Somrig creme fraiche-sås:

Blandas samman, smakas av med vitvin och vitpeppar. Passar till all sorts fisk.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi