Hoppa till huvudinnehåll

Empanada (Argentinska piroger)

Landgång
Landgång Bild: SVT / Anders Bewarp anne lundberg

Härliga mättande piroger med nötfärs och lite sting från antingen chili eller sambal oelek.

Ingredienser

Anvisningar: 
Deg

Blanda ihop ingredienserna till degen väl (mjöl, margarin, torrjäst, 2 tsk salt, 2 dl mjölk eller vatten, 1 ägg) gärna i en assistent.
Låt jäsa 1 timme.

Fyllning

Stek nötfärsen tillsammans med chilin och kryddorna. Lägg åt sidan. Stek den finhackade löken och blanda ner den och russinen i färsen. Gör en liten redning av 1 dl vatten och 1 msk mjöl och rör ner i färsen under omrörning.

Kavla ut degen tunt. Med hjälp av t ex en skål eller en burk, tryck ut cirklar i degen. Lägg på ena halvan av cirkeln en klick av färsen, några oliver och ett kvarts hårdkokt ägg. Vik över andra deg halvan så att en halvmåneform bildas. Tryck ihop kanten väl. Lägg på en plåt, pensla med ägg och grädda sedan i ugnen, 15 minuter i 200 grader.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi