Hoppa till huvudinnehåll

Fisk Ceviché (Peruansk sushi, marinerad rå fisk)

Landgång
Landgång Bild: SVT / Anders Bewarp anne lundberg

Rå hälleflundra kanske inte låter så smakligt, men denna peruanska sushi är definitivt värd att prova. Serveras gärna på en bädd av isbergssallad.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tärna hälleflundran i fyrkanter, cirka 2 x 2 cm. Lägg ut fyrkanterna på ett fat och ställ i kylen några timmar så att fiskköttet "torkar" lite. Finhacka chilin, rödlöken och vitlöken

Lägg över fisktärningarna i en skål och häll över limesaften och de övriga ingredienserna. Rör om ordentligt. Salta och peppra efter smak. Lägg en liten tallrik över fisken i skålen så att den hålls nere i marinaden. Låt stå kallt i tre timmar.

Serveras på en bädd av isbergssallad.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi