Hoppa till huvudinnehåll

Gremolata till pasta

Gremolata är ett klassiskt tillbehör till den italienska rätten ossobuco, en gryta med kalvlägg. Då används inte olja men här blir citron, vitlök och persilja tillsammans med en god olivolja en fräsch och enkel pastasås.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skrubba citronerna i ljummet vatten. Riv dem fint på svärmor, den grova sidan av rivjärnet. Förväll citronskalen snabbt i kokande vatten. Stöt dem sedan med sockret i en mortel tills oljorna i citronskalen frigörs.

Finhacka schalottenlöken och vitlöken och blanda med citronskalen. Rör i sockret, salta och peppra. Rör ner 1 dl fint skuren persilja och tillsätt olivolja så att det täcker blandningen. Låt dra i några minuter före användning.

Om gremolata
Gremolata är ett klassiskt tillbehör till den italienska rätten ossobuco, en gryta med kalvlägg. Då används inte olja men här blir citron, vitlök och persilja tillsammans med en god olivolja en fräsch och enkel pastasås.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi