Hoppa till huvudinnehåll

Marockansk köttgryta

Kött och frukt är inte en så vanlig kombination här i vår kalla nord. Men denna maffiga marockanska gryta för en härlig fräschör av att toppas med apelsiner.

Ingredienser

Anvisningar: 

Lägg grytbitarna i en skål och tillsätt kryddor, salt och olja. Rör runt kryddblandningen. Låt stå svalt och dra minst en timme eller över natten. Men ta fram köttet i god tid innan du ska bryna det.

Dela apelsinen i klyftor och skär dem i bitar. Låt löken och vitlöken bryna i olja utan att ta färg. Slå på det kryddade köttet och låt det hela få en gyllenbrun färg. På med vatten och buljong, låt koka i ca 20 minuter. Avsluta med apelsinklyftor, bönor, persilja och honung. Smaka av med salt och peppar. Toppa med några av apelsinklyftorna före servering.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi