Hoppa till huvudinnehåll

Grillad entrecote med Niklas Waldorfsallad

Här kommer en annan riktig klassiker. Kött och sallad är aldrig en dålig kombination!

Ingredienser

Anvisningar: 

Skala och skiva sellerin och päronet tunt. Lägg äggulan och senapen i en skål och vispa sakta ner oljan och vinägern så att du får en majonnäs. Vänd sedan ner selleri och päron och lägg upp på fat. Fördela ruccola över fatet och toppa med smulad ost och grovhackade valnötter. Avsluta med salt och peppar.

Salta och peppra köttet. Stek skivorna i medelvarm panna - inte för varm! Använd gärna en grillpanna för snyggast och godast resultat. Om köttskivorna är ca 2 cm tjocka steks de i 10 minuter på var sida i en grillpanna. Stek kortare tid i en vanlig stekpanna. Lägg det färdigstekta köttet ovanpå salladen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi