Hoppa till huvudinnehåll

Chokladansiktsmask

Chokladmask gör gott för hyn
Chokladmask är bra för hyn Chokladmask gör gott för hyn Bild: YLE/Strömsö alexandra de paoli

Choklad och skönhet är ingen motsättning om man frågar Alexandra. Kakaosmöret är närande, kakaopulver bromsar hudens åldrande, havregrynen verkar milt rengörande och honungen tillför näringsämnen. Resultatet blir en ansiktsmask som smakar så gott att man vill äta upp den!

Ingredienser

» Ohjeet löytyvät Olotilasta suomenkielisenä versiona

Choklad och skönhet är ingen motsättning om man frågar Alexandra. Kakaosmöret är närande och välgörande för hyn, kakaopulver innehåller antioxidanter som bromsar hudens åldrande, havregrynen verkar milt rengörande, honungen tillför näringsämnen och mjukgör huden och grädden tillför nyttigt fett. Resultatet blir en ansiktsmask som smakar så gott att man vill äta upp den, och en hy som känns ren och fräsch och får en fin lyster.

1. Blanda ovispad grädde, malda havregryn, honung och kakao i en bunke
2. Vispa tills grädden tjocknat
3. Applicera i ansiktet med en slickepott

Blandningen håller sig ca. en vecka förvarad i kylskåp.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi