Hoppa till huvudinnehåll

Sej med ägg- och persiljesås

Niklas mat
Niklas mat Bild: SVT / Andreas Hillergren 4087 3001 000

Niklas går på jakt efter maten vi ofta åt förut men som vi sällan äter idag. först en modern klassiker, inte minst från skolornas kök.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skiva purjolöken och lägg den i en eldfast form. Skölj av sejfiléerna och lägg dem på purjolöken. Lägg på citronskivor från halva citronen, bladpersilja, salt och peppar. Ringla över olivolja. Sätt in i ugnen på 170°C i ca 15 minuter.

Äggsås:
Hacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken. Rör ner mjölet och sedan mjölken, vatten och fiskfonden. När fisken är klar - häll av fiskspadet och rör ner det i såsen.

Hårdkoka och hacka äggen och blanda ner dem i såsen. Salta och peppra. Avsluta med persiljan. Ta bort de ugnsbakade citronerna och lägg på nya citronskivor över fisken. Häll såsen runt fisken.

Servera gärna med pressad potatis.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi