Hoppa till huvudinnehåll

Choucroute "alsacienne" - eller mer vardagligt kål och korv

Choucroute - vitkål och korv
Choucroute - vitkål och korv Choucroute - vitkål och korv Bild: Svenska Yle/Strömsö choucroute

Det här är Pauls tolkning av den klassiska centraleuropeiska rätten, surkål med korv eller charkuterier. Servera med olika sorters senap och resultatet är helt underbart.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skiva vitkål och lök, täck med vinäger och vitvin. Låt stå minst 12 timmar. Koka upp kål, lök, vin, vinäger och kycklingbuljong. Lägg i timjan och bacon, smaka av med lite salt och peppar. Koka kålen tills mjuk och låt grytan stå att dra utan värme i en timme.

Skala potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten, häll av och låt stå varmt. Finhacka dragon och persilja. Skär den kokta baconbiten i grova skivor. Stek baconskivor, griskotlett och korv gyllenbrunt, baka klar i ugn (150°C) till innertemperaturen är 70°C.

Arrangera potatis, stekt griskotlett, korv och bacon på den varma surkålen och avsluta med örterna över. Servera gärna med tre olika senapssorter.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi