Hoppa till huvudinnehåll

Vårrullar med dipsås Hanoi-style

Niklas mat
Niklas mat Bild: SVT / Andreas Hillergren 4087 3001 000

Vårrullar associeras ofta till det kinesiska köket, men här bjuder Niklas på en variant han lärt sig tillreda i Vietnam.

Ingredienser

Anvisningar: 

Vårrullar:
Sätt ugnen på 200°C. Strimla svamp, bambuskott, morötter och salladslök. Ge grönsakerna ett snabbt uppkok i vatten spola dem sedan kalla. Lägg ut grönsaksfyllningen på diagonalen på rispapper och rulla till små paket. Pensla kanterna på papperet med uppvispat ägg innan paketen rullas i hop. Ägget fungerar som klister.

Lägg upp vårrullarna på en plåt. Pensla med matolja blandat med några droppar sesamolja. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Dipsås:
Krossa eller hacka vitlöken. Blanda allt i en skål. Smaka av och blanda i mer socker eller vinäger efter smak. Om såsen görs i förväg räcker det med en vitlöksklyfta eftersom smaken blir starkare efter att tag.

När det är dags att äta vårrullarna virar du in dem i några salladsblad tillsammans med mynta. Servera med dipsåsen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi