Hoppa till huvudinnehåll

Grillad grön och vit sparris

Enkelt och lyxigt. Niklas visar att det inte behöver vara svårt att tillreda en proffsig trerätters meny. Som förrätt sparris, varsågoda.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skär bort den nedersta biten på sparrisen, den kan vara lite träig. Skala den vita sparrisen.

Koka upp vatten och salta rikligt. Koka all sparris i tre minuter. Skölj den direkt i kallt vatten efteråt för att den ska behålla sin spänst. Häll lite olivolja i en grillpanna och grilla sparrisen så den får ett fint mönster. Ta ett tag med pepparkvarnen över.

Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr panna. Hacka löken och svetta den i smöret. Pressa i citronjuice. Lägg upp sparrisen direkt på fyra tallrikar och ringla nötblandningen över. Salta och peppra. Garnera med färska örter och servera.

Tips!
Allergiker kan byta pinjenötterna mot solrosfrön.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi