Hoppa till huvudinnehåll

Klassisk Hamburgare med amerikansk dressing, saltgurka och bifftomat

En hel måltid i handen, kan det bli bättre. Här kommer en tolkning av den klassiska och kanske mest uppätna rätten Worldwide. Du kan bara inte misslyckas förutom om du får en vegan på besök.

Ingredienser

Anvisningar: 

En hel måltid i handen, kan det bli bättre. Här kommer en tolkning av den klassiska och kanske mest uppätna rätten Worldwide. Du kan bara inte misslyckas förutom om du får en vegan på besök.
- Paul -

Hamburgerbröd

Kör vatten (30°C) och mjöl i degblandare på medelhastighet i ca 10 min. Tillsätt sirap och smula ner jästen, öka hastigheten och kör ytterligare 10min. Klicka i smöret och smaka av med salt, kör degen tills margarinet är helt inarbetat. Låt jäsa 20 min, baka ut till små runda bullar och låt jäsa ytterligare 30min. Pensla med ägg och strö sesamfrön över. Baka av på 220°C i 10-12 min.

Biffar och dressing

Riv vitlök i en iskall skål för att inte fettet skall släppa från färsen (saftigare biffar), lägg i färsen och tillsätt dijonsenap, salt och svartpeppar. Blanda noggrant och forma biffar på 150 g/st. Vispa ihop senap, ketchup och äggula. Montera försiktigt ner matolja i tunn stråle. Finhacka saltgurka och tillsätt i majonnäsen, smaka av med gräddfil, salt, svartpeppar och tabasco. Skär tomat i tunna skivor och salta. Skär lök i tunna ringar och lägg i vatten (löken blir krispig och mildare i smaken). Bryt salladen i bitar stora som brödet. Avsluta med att grilla burgarna mediumstekta (innertemperatur 58-60°C) och arrangera med grönsaker och dressing.

Överkurs/special:
Om man är en riktig hamburgerfantast så lägger man på en skiva smakrik favoritost och knaperstekt bacon och sen är det bara att luta sig tillbaka och njuta.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi