Hoppa till huvudinnehåll

Vattenstekt lamm med silverlöksallad, saffran och rödbetor

Det är påsktider och Paul har valt att använda sig av en 1000-årig spansk matlagningsteknik med lamm som ger ett fantastiskt resultat.

Ingredienser

Anvisningar: 

Det är påsktider och jag har valt att använda mig av en 1000-årig matlagningsteknik med lammet som ger ett fantastiskt resultat. Jag upplever det som att den här rätten inte behöver någon potatis utan har valt att jobba med en annan rotfrukt som är ljuvlig ihop med getost - rödbetan. Glad påsk!
- Paul -

Lägg ett lerkärl i blöt 24 h. Fyll på lerkärlet med 1 dl vatten och 1 tsk salt. Lägg lammbogen med skinnsidan neråt i kärlet och baka i ugn på 165C i 1-1½ h. Vänd och stek ytterligare en timme, fyll ev på med lite mer vatten. Vattenstekningen gör köttet extremt mört vilket gör det lätt att separera benen från köttet.

Koka rödbetor i lättsaltat vatten med lite socker, tills en kniv lätt glider igenom. Kyl, skala och skär i klyftor. Skiva löken i tjocka lökringar och stek hastigt i stekpanna, strö över lite saffran innan du vänder löken i pannan. Täck därefter med vinäger och häll i resten av saffranet. Smaka av med olivolja , salt och svartpeppar. Bryt getosten i bitar, strimla koriander och blanda med getosten. Arrangera salladen med rödbetor blandade med lökringar och getost på ett stort fat. Servera köttet i grova bitar, gärna direkt ur lerkärlet och lägg fram grovt lantbröd som tilltugg.
Njut!

Se även Pauls vintips

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi