Hoppa till huvudinnehåll

Biff minute ”churasco” med getost och rosmarin

En mycket snabb kötträtt, men det intressantaste är ändå sättet att stycka köttet som en kanelbulle. Kan t o m få ett lågkvalitativt kött att framstå som mört.

Ingredienser

Anvisningar: 

Expressmeny - huvudrätt
För människor med sämre framförhållning. Inhandlingslistan blir lite längre men vi krymper tillagningstiden. Vem vet vem man springer på i snabbköpskön!

En mycket snabb kötträtt, men det intressantaste är ändå sättet att stycka köttet som en kanelbulle. Kan t o m få ett lågkvalitativt kött att framstå som mört.
- Paul -

Börja med tomatsalsan. Riv tomaterna på grovt rivjärn. Finhacka saltgurka och kapris, blanda med tomat och lägg i en sil att rinna av. Smaka av med salt, svartpeppar och olivolja.

Plocka friseesallad och skiva rödlök. Lägg en skiva getost på brödet och rosta i ugn (grill 250C) tills getost och bröd har fått färg, smaka av med finskuren rosmarin.

Idén är att skära av köttfibrerna på flere ställen och på så sätt göra biffen mörare. Krydda biffarna med fänkål, salt och svartpeppar, grilla mediumstekta i grillpanna (59C eller tills köttsaft tränger upp till ytan) tillsammans med lökringarna, lägg löken därefter i en dressing av rödvinsvinäger och olivolja.

Skiva biffen tunt och lägg upp på en bädd av tomatsalsa. Toppa getosttoasten med friseesallad blandad med valnötter, lökringar och dressing.

Avsluta alltid med att njuta.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi