Hoppa till huvudinnehåll

Ceviche "express"

Förrätten i Pauls expressmeny är en ceviche. Det är en form av konserveringsmetod på sydamerikanskt vis men är nästan bättre nytillagad, framförallt om man har grönsaker i. Dessutom går det extremt snabbt att göra.

Ingredienser

Anvisningar: 

Expressmeny - förrätt
För människor med sämre framförhållning.
Inhandlingslistan blir lite längre men vi krymper tillagningstiden. Vem vet vem man springer på i snabbköpskön!

Ceviche är en form av konserveringsmetod på sydamerikanskt vis men är nästan bättre nytillagad, framförallt om man har grönsaker i. Dessutom går det extremt snabbt att göra. Servera gärna i cocktailglas.
- Paul -

Skär gurka, mango och lax i små, lika stora tärningar. Finhacka chili och koriander. Finstrimla isbergssallad och sticklök. Pressa limejuice av samtliga frukter. Blanda lax med limejuice och smaka av med salt och svartpeppar (viktigt att låta limejuicen tillreda/marinera laxen ett par minuter innan man blandar med övriga ingredienser). Blanda sedan med övriga ingredienser och smaka av med olivolja. Lägg i cocktailglas och toppa med finstrimlad sallad.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi