Hoppa till huvudinnehåll

Peach melba "express"

Effterrätten i Pauls expressmeny fick Lee alldeles överförtjust. Som Paul konstaterade; se alltid till att ha en burk inlagda persikor hemma!

Ingredienser

Anvisningar: 

Expressmeny - efterrätt
För människor med sämre framförhållning.
Inhandlingslistan blir lite längre men vi krymper tillagningstiden. Vem vet vem man springer på i snabbköpskön!

Den här är den snabbaste (och godaste) desserten jag känner till. Se alltid till att ha inlagda persikor hemma. Mums!
- Paul -

Skölj persikohalvorna och blanda med det rivna skalet och saften från en lime. Pudra över lite florsocker. Mixa pistagekärnor med lite vatten och socker till en kräm. Vispa grädden lätt med 1msk pistagekräm (spara resten till något gott) och smaka av med socker.

Blanda florsocker och frysta hallon i matberedare och kör till slät bärsorbet. Toppa persika med passionsfrukt, pistagegrädde, myntablad och avsluta med hallonsorbet. Servera direkt.

Överkurs som ger extra elegans åt desserten; smaksätt grädden även med vaniljfrö och täck persikan med en tunn skiva färsk persika.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi