Hoppa till huvudinnehåll

Hounslow-regnbågslax med vitlök och örter

De här fiskarna är rätt lätta att steka på en engångsgrill på stranden eller på en picknick. Men se till att ta med många kökshanddukar och gör fänkålsoljan innan du ger dig av hemifrån.

Ingredienser

Anvisningar: 

De här fiskarna är rätt lätta att steka på en engångsgrill på stranden eller på en picknick. Men se till att ta med många kökshanddukar och gör fänkålsoljan innan du ger dig av hemifrån.

1. Förbered fänkålsoljan genom att lägga fänkålsfröna i en djup stekpanna på hög värme och försiktigt röra om ända tills de avger en lätt rostad arom. Låt dem inte brännas vid eller ens ta färg. Häll sedan ner dem med olivoljan och chilipepparfrukterna i en tätt försluten flaska.

2. Tänd grillen minst en halvtimme innan du vill använda den. Lågorna bör ha slocknat och kolen avge en stark jämn värme när du börjar grilla.

3. Skölj fisken på in- och utsidan. Lägg vitlöken och schalottenlöken inuti buken ihop med rosmarin och en massa salt och nymalen svartpeppar. Ringla fänkålsolja inuti fisken och bind ihop den med en liten steknål. Stryk på lite av oljan på utsidan av laxen, krydda rikligt med salt och peppar och lägg fisken på grillen. Grilla den på varje sida tills fisken är lagom genomstekt. Fiskskinnet ska bli krispigt och gyllenbrunt.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi